Tømming av tette tanker og slamavskillere ved fritidseiendommer

 

 

Fra 1.1.2010 ble avløpsanlegg tilhørende fritidseiendommer i Frogn kommune lagt inn i den kommunale slamtømmeordningen. I 2010 er kun et fåtall tanker blitt tømt og fakturert. Fra 1.1.2011 er planen at alle kjente tanker skal inn i tømmeordningen og deretter bli tømt jevnlig jmf. lokal forskrift om tømming av slamavskillere, tette tanker mv. (Se http://www.frogn.kommune.no/tjenester/alle/Miljokontoret/)

Gjennomføring av tømming

Det vil etter gjennomført tømming bli skrevet en kvittering på utført arbeid som vil bli lagt igjen på eiendommen slik at eier av eiendommen ser at anlegget er tømt.

Hva blir tømt?

Alle anlegg som har godkjent utslippstillatelse etter 2002 eller som har hatt kommunal tømming tidligere, vil bli tømt. Andre lovlig bygde anlegg vil bli lagt inn på forespørsel fra eier.

Hvor ofte?

  • Tette tanker og minirenseanlegg vil bli tømt en gang pr år.
  • Slamavskillere vil bli tømt en gang hvert tredje år. Dette gjelder både slamavskillere for blandet avløp og til gråvannsfilter.

Tømming utover dette bestilles og betales direkte fra eier til slamtømmer. Anlegget vil uansett bli tømt av kommunen etter planen. Avløpsanlegg tilknyttet fritidseiendommer i Solbergstrand vel, Søndre Ekeberg hyttevel, Nordre Ekeberg vel og Leium vel er planlagt tømt i september måned. Dersom noen i disse områdene ønsker tømming på et tidligere tidspunkt, kan de kontakte Veolia for bestilling. Da vil neste tømming bli planlagt på bakgrunn av den bestilte tømmingen. Telefonnummeret til Veolia er 09600. Oppgi at tømmingen skal legges inn i kommunens slamtømmeordning.

Pris

For 2011 er aktuelle priser for hytter følgende (Fastsettes årlig av kommunestyret, ekskl mva).

  • Tette tanker:
    inntil 5 m3 inntil 6 m3 inntil 7 m3 inntil 8 m3 inntil 9 m3 inntil 10m3
    kr.885.- kr.1050.- kr.1200.- kr.1250.- kr.1350.- kr.1450,-
  • Gråvannstanker/slamavskillere/minirenseanlegg: inntil 5 m3 kr.742.-

Slamavskiller/gråvannstanker som blir tømt hvert tredje år vil bli fakturert med en tredjedels avgift hvert år. Prisen beregnes etter faktisk tømt volum og gjelder kun tømming i regi av Frogn kommune.Ved spørsmål rundt slamtømming, registrering av nytt anlegg for tømming eller rapportering om manglende eller unormal tømming vennligst kontakt Frogn kommune på epost: postmottak@frogn.kommune.no eller telefon 64 90 60 00.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.