Nytt om bryggene på Garderfeltet

I skrivende stund er det siste del av august 2007 og vår byggesøknad for bryggene ligger til behandling i kommunen. Garderfeltets Bryggeforening i samarbeid med Hallangspollens Vel, har nå også byggemeldt hele den nye kyststien etter anmodning fra kommunen.

Det er innlevert en plan med foto og beskrivelse av hele stien inkludert noen nye bygningsmessige tiltak i form av tredekke enkelte steder hvor det i dag er grov stein og lite fremkommelig – særlig ved høyvann. Det er planlagt sittebenker og hyggelige møteplasser langs sjøen og det arbeides med infopunkter av kulturhistoriske steder. Vi håper på mye positiv dugnadsvilje framover fra bryggeeiere og hytteeiere i området.

Klager på reguleringsplanen
Frogn kommune har, innen fristen, mottatt alvorlige klager på hele reguleringsplanen fra to hytteeiere på Garderfeltet. Representanter fra Garderfeltets Bryggeforening og Hallangspollens Vel har hatt møter med kommunen om dette i sommer. Kommunen opplyser at det formelt korrekt vil bli fremmet en klagesak for Kommunestyret i Frogn og Fylkesmannen i Oslo og Akershus med bakgrunn i de to klagene. Kommuneadministrasjonens innstilling er å støtte den vedtatte reguleringsplanen. Fylkesmannen har hatt planen to ganger til grundig gjennomgang med befaringer og har ingen flere innvendinger mot planen. Etter våre møter har vi god tro på at planen likevel blir endelig godkjent og gjennomført.

Byggesaken går parallelt
Den tekniske byggesaken for utlegg av brygger kan behandles parallelt med klagesaken og vi vil kunne få byggetillatelse i høst og få bryggene levert fra Pontona og lagt ut av Drøbak Marineservice. Risikoen for at klagesaken tas til følge vurderes som liten, men den er der. Styret har store kvaler med å legge ut bryggene i høst og sitte med ansvaret for å måtte gjøre om utlegget eller i værste fall fjerne alle brygger dersom klagene tas til følge. Dette vil i såfall medføre merkostnader for alle bryggekjøpere.

Styret i Garderfeltets Bryggeforening vurderer å innkalle til et møte med alle bryggekjøpere på Garderfeltet for å få en signert godkjennelse av at vi sammen ønsker å ta denne risikoen eller at vi ikke gjør det. Det må også tas med i vurderingen at klagesaken kan ta lang tid og vi kan gå enda en sommer i møte uten at saken er endelig avklart. Lagring over vinteren på fabrikk kan også medføre noen mindre kostnader. Vi setter pris på å høre medlemmenes mening om dette. Send gjerne en e-post til gundersen.kildeveien@c2i.net

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.