Trehogst i Hallangspollen

Vi er nok flere som har reagert på at det hugges mye i de flotte skogene rundt Hallangspollen. Vi henvendte oss til kommunen vedrørende den kommunale skogen og fikk følgende svar: “Årsaken til hogst er at skogen var hogstmoden, og sånn sett en naturlig del av skogdrift på området. Skogen må fornyes også med bakgrunn i tørkeperioden i 2018, som har bidratt til flere døde trær som lett kan knekke i vind og ved snøfall. Tørken i 2018 har resultert i en stor utfordring med barkebiller. Hvis hogsten ikke hadde blitt utført ville kommunen fått en alvorlig utfordring med bekjempelse av barkebillene som kunne gitt skogen enda større skade på sikt. Videre opplyses det om at det er avsatt noen områder på Hallangen hvor det ikke hogges noe, dette for å ta vare på vegetasjon.

Det vil med stor sannsynlighet bli utført ny hogst på et område på Hallangen i høst, noe driftsavdelingen på eiendom vil gi mer informasjon om på kommunens nettsider når dette er avklart. Det informeres i tillegg om at det til neste år er bestilt planting av 20 000 nye trær i området.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.