BRUNSKOGSNEGLER

I sommer og høst har det blitt observert mengder av brunskogsnegler, også kalt Iberiasnegler eller mordersnegler i vårt hyttevel.
Slik kan dere utrydde den fryktede brunskogsneglen en gang for alle.

Klipp opp et par snegler, hell over plantemiddelet Nemaslug og legg ut sneglene som åte til resten av deres artsfrender. Ved å legge ut døde snegler dynket i Nemaslug som åte, kan problemet med snegler være historie i løpet av et par år. Brunskogsneglene er nemmelig kannibaler. Nemaslug inneholder nematoder som dreper sneglene. Skal man ha noe håp om å holde sneglene unna, må behandlingen gjentas.
Nemaslug kan kjøpes på plantesentre, selv om det til tider har vært vanskelig og få tak i.

Det anbefales å innlede bekjempelsen så tidlig som mulig, spesielt hvis det var mye snegler året før. En tidlig innsats setter en stopper for sneglenes livssyklus i form av en drastisk reduksjon av den samlede eggproduksjonen.

Vi håper at så mange som mulig er med i jakten på Iberiasneglene slik at vi forhåpentligvis kan gå sneglefrie år i møte. Det er viktig at dette også blir gjort på høsten slik at de kan utryddes før de får lagt egg.
Brunskogsneglen lever i ca ett år, og i løpet av levetiden kan den legge hele 400 egg. Sneglene formerer seg med andre ord i rekordfart! Derfor er det viktig å starte forbygging nå.

Lykke til med jakten på sneglene!

20120926-204725.jpg

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.