Åpning av ny småbåthavn i Indre Hallangspollen

Lørdag 7.7 var det en enkel markering ved åpningen av Pollestien båtforenings nye småbåthavn i Indre Hallangspollen.

Lang saksbehandling
Initiativet til å etablere en ny småbåthavn på nordsiden av Indre Hallangspollen ble tatt av Gunnar Nyhoff sommeren 2002. Om lag 50 interessenter meldte seg, og det ble levert byggemelding til Frogn kommune våren 2003.
Saksbehandlingen fram til dagens åpningsmarkering har tatt drøyt 4 år. Mange stiller spørsmål ved nødvendigheten av å bruke så lang tid på en såpass enkel prosess, men i dag overskygget gleden ved å kunne ta i bruk anlegget alt annet.

Moderne anlegg
56 båtplasser er flyttet fra moringer/landfester til 2stk 40m lange flytebrygger. Bryggeanlegget er svenskprodusert, men er montert og plassert av Drøbak Marineservice. De fremmøtte uttrykte anerkjennelse over den kvaliteten anlegget representerer. Hele flytebryggen består av en sammenhengende enhet, noe som gjør stabiliteten svært god. Overflaten i bryggene er riflet, noe som reduserer faren for å gli ved fuktig værlag.

Gunnar Nyhoff utnevnt til æresmedlem og havnefogd
Gunnar Nyhoff mottok diplom som æresmedlem i Pollestien bryggeforening, og ble utnevnt til foreningens første havnefogd. Deretter klippet han snoren som markering av at bryggeanlegget er offisielt åpnet. De fremmøtte ble servert en sprudlende forfriskning idet man inspiserte bryggene for første gang.

 


Oversikt over fremmøtte til dagens åpningsmarkering


Lasse Godem som overrekker Gunnar Nyhoff beviset på hans æresmedlemskap i Pollestien bryggeforening.


Gunnar Nyhoff som har klippet snoren og åpner bryggeanlegget.


Oversikt over bryggeanlegget under første almenne besiktigelse.

Tekst & fotos: Per Erik Lie

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.